Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008

Θέλω να κάνω μια δήλωση σχετικά με το κακόγουστο δέντρο του Συντάγματος.

Όλοι αυτοί οι κύριοι δημάρχοι έχουνε μικρά πουλιά, να τι καταλαβαίνω εγώ. Και βγάζουν το άχτι τους διασαλεύοντας την αισθητική του κοσμάκη. Και οι μπάτσοι το ίδιο δεν κάνουν? Με το όπλο τους ως προέκταση του κακομοιριασμένου ανδρισμού τους, προσπαθούν να αντισταθμίσουν την απώλεια. Έχει βρωμίσει ο τόπος ξεθυμασμένη τεστοστερόνη.

Και για να επιστρέψω στην αρχική μου παρατήρηση, κακόγουστο δεν είναι μόνο το δέντρο. Όμως, η κακογουστιά είναι και άποψη μερικές φορές. Αυτό που περισσότερο με ενοχλεί είναι η παρατημένες γειτονιές του κέντρου της πόλης, που δεν γνωρίζουν γιορτές και στολισμούς. Εκεί προς Ομόνοια μεριά. Τα χριστούγεννα σταματούν στην Πανεπιστημίου. Από κει και πέρα ξεκινά το αποχωρητήριό τους. Βρώμικοι δρόμοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Σκουπιδοφάγοι ξεχυλισμένοι και ξεχαρβαλωμένα κτίρια. Εκεί το κράτος έχει τοποθετήσει τους αποδιοπομπαίους του και τους στοχοποιεί. Υποβάλλει σε όλους μας τους απαραίτητους συνειρμούς. Μια άλλη μεριά της πόλης, μία από τις πιο παλιές, ιστορική τόσο όσο και λησμονημένη.

Αν πάμε να κάψουμε και το δεύτερο δεντράκι (και το μοβ του αστεράκι, παρακαλώ θερμά), δεν πάμε να βάλουμε και καμιά φωτιά στους κάδους σκουπιδιών στη Μενάνδρου; Μπας και δουν οι κάτοικοι λίγη από την χριστουγεννιάτικη κιτς λάμψη, μέρες που είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: